Koirametsä sopii aivan kaikille koirille! Aitauksen ansiosta koirat voi päästää juoksemaan ja leikkimään vapaana, ilman pelkoa koiran karkaamisesta. Koirametsää voi käyttää esimerkiksi retkeilyyn, koiran kanssa harjoitteluun tai koiratapaamisiin.

Ylikiimingin koirametsän alue on reilu kolme hehtaaria. Alue on aidattu kaksi metriä korkealla verkkoaidalla. Verkkoaidan silmäkoko on alhaalla 10×15 cm.  Aita ei ulotu maan alle, mutta se on kiinnitetty tukevasti maanpinnalle ruuveilla kiinnitetyillä puilla.

Koirametsä varataan ja maksetaan netissä. Voit varata vuoron myös numerosta 045 7838 2476 (soitto tai whatsapp) tai sähköpostilla jenna@ylikiiminginkoirametsa.fi.

Ylikiimingin koirametsä sijaitsee Ylikiimingissä, osoitteessa Vanharanta 29. Oulun keskustasta Koirametsälle ajaa reilussa puolessa tunnissa ja Ylikiimingin keskustasta noin viidessä minuutissa. Koirametsälle tulee erittäin hyvä tie. Asfalttitie tulee lähes perille asti ja viimeiset 200 metriä on juuri kunnostettua soratietä.

img_7573.jpg
IMG_4920

Maasto on monimuotoista metsää. Suurin osa alueesta on mäntymetsää ja alle hehtaarin alue on harvennettua taimikkoa. Koirametsän alueelle on tehty runsaasti polkuja, joilla kulkeminen onnistuu pienilläkin tassuilla.

Koirametsä on avoinna ympäri vuoden, ja koiria saa pitää vapaana Koirametsässä myös kiinnipitoaikana. Koirametsä on loistava mahdollisuus ylläpitää metsästyskoirien kuntoa metsästyskauden ulkopuolella. 

Ihmisiä varten alueella on nuotiopaikka, laavu, keinu ja kompostoiva kuivakäymälä.  Nuotiopaikalla on valmiita polttopuita, joiden käyttö kuuluu koirametsän varausmaksuun. Omia puita ei siis tarvitse ottaa mukaan. Tulenteko on sallittua vain nuotiopaikalla, kun alueella ei ole voimassa metsäpalovaroitusta. 

Nuotiopaikalta löytyy
– valmiit polttopuut
– syttöpuut ja tulitikut
– makkaratikut
– nokipannu, kahvia, sokeria ja kuppeja
– lumikenkiä
– sauvat
– rattikelkka
– juomakuppeja koirille
– herkkuja ihmisille ja koirille
– sammutuspeite

Laita nuotioon tulet ja nauti eväistä samalla, kun koirasi pääsee ulkoilemaan vapaana metsässä!

Ylikiimingin Koirametsän yrittäjinä toimivat isä-tytär-kaksikko Jenna ja Jarmo Sivonen. Koirat ovat aina kuuluneet perheeseemme. Nykyiseen laumaan kuuluu suomenajokoirat Lasse (2020) ja Viljo (2022), sekä koirajengin kuningatar sekarotuinen Elsa (2012). 

IMG_4405