VUORON VARAAMINEN

Jokaisen Ylikiimingin Koirametsässä vierailijan tulee tutustua ohjeisiin. Vuoroa varatessa vahvistat lukeneesi ohjeet ja hyväksyt peruutusehdot. Koirametsän varaus maksetaan ennen vierailua.

Varatut vuorot voi perua tai siirtää 24 tuntia ennen vuoroa. Myöhemmin varausta ei voi perua, mutta voit luovuttaa vuoron toiselle henkilölle.

Jokainen vierailee Ylikiimingin Koirametsässä omalla vastuulla. Koirametsässä ja sen parkkipaikalla koirat ovat aina omistajan vastuulla.

IMG_4862

SAAPUMINEN

Ylikiimingin Koirametsän kävijöille on parkkipaikka Koirametsän vieressä, noin 50 metriä ennen porttia. Parkkipaikka on merkitty selkeästi kylteillä. Autojen pysäköinti tien varressa on kiellettyä. Koirat on pidettävä kytkettyinä Koirametsän aitauksen ulkopuolella.

Koirametsän alueelle saa mennä vain varatulla vuorolla. Alueella on kameravalvonta.

Sujuvuuden ja ongelmatilanteiden välttämiseksi saavu varaamallesi ajalle max 5 minuuttia ennen vuoron alkua. Koirametsästä tulee poistua muutamaa minuuttia ennen varauksen päättymistä.

Ylikiimingin Koirametsää ei ole lukittu, mutta varaamasi vuoron aikana saat portin lukittua Koirametsän sisäpuolelta. Jos siis portti on lukossa, on Koirametsässä vielä edellinen kävijä. Tässä tapauksessa odota portin ulkopuolella.

Ylikiimingin Koirametsään kuljetaan eteisen kautta. Eteinen on tehty helpottamaan koirien kiinni kytkemistä ja vapauttamista. 

IMG_5311

KOIRAT

Ylikiimingin Koirametsässä ja sen parkkipaikalla koirat ovat aina omistajan vastuulla. Koiria ei saa jättää alueelle ilman ihmisiä.

Älä tuo Koirametsään juoksuaikaista narttua tai tarttuvaa tautia sairastavaa koiraa. Koirien tulee myös olla Kennelliiton sääntöjen mukaisesti rokotettuja.

Kaksi metriä korkea aita on kiinnitetty tukevasti ja se kestää jos koira hyppää aitaa vasten. Aita on maassa kiinni, mutta se ei ulotu maan alle. Aita on kiinnitetty tukevasti maahan ruuveilla kiinnitetyillä puilla. Pidä kuitenkin silmällä koiraasi, jos se on innokas kaivaja ja yrittää kaivaa tien vapauteen aidan alitse.

Nuotiopaikalta löytyy vesikuppeja ja vettä koirille. Pakkasella ota oma vesipullo mukaan.

IMG_4889

IHMISET

Varustaudu Koirametsässä vierailuun säänmukaisesti. Sadekelillä suosittelemme pakkaamaan mukaan kumpparit, sillä maasto on paikoitellen kosteaa.

Pimeällä suosittelemme käyttämään otsalamppua, koska alueella ei ole valaistusta. Voit lainata otsalamppuja portilla olevasta laatikosta. Suosittelemme vierailemaan Koirametsässä ensimmäisen kerran valoisalla, jotta alue tulee tutuksi.

Kerää omat roskasi pois, jotta kaikilla olisi mukavaa vierailla puhtaassa metsässä. Alueella on kaksi isoa roska-astiaa, toinen portilla ja toinen nuotiopaikalla. Nuotiopaikalla on sekajätteen lisäksi biöjäteastia. Biojäteastioita löytyy polkujen varsilta. Koiran kakkoja varten portilla on koirankakkapusseja ja lapioita.

IMG_5445